نوروز در کشور های مختلف

نوروز در کشور های مختلف

سبزوارنیوز/نوروز جشنی باستانی است که با آغاز سال نو خورشیدی در کشورهای گوناگون برگزار میشود.

سبزوار نیوز، نوروز به عنوان یکی از اعیاد باستانی هزاران سال است که به زیباترین حالت ممکن در کشورهای شوروی سابق و خاورمیانه جشن گرفته میشود اگرچه امروزه ایران خاص ترین خواستگاه نوروز است و به عنوان عید اصلی این قوم به حساب می آید.
باید در نظر داشت که هستند طوایفی که همچون ایران ورود اولین روزهای بهار را جشن میگیرند و با مراسمات ویژه به بهار زیبا وبا طراوت خوش امد میگویند.این عید باستانی ۳۰۰۰ساله از اولین جشن تا به امروز به فنوان مظهری از پاکی و عشق بین ایرانی ها برپا شده است.هر یک از کشورها طبق تقویم رسمی و ملی خو سال نو را آغاز میکنند به همین دلیل زمان سال نو در کشورهای گوناگون متفاوت است.امروزه تعداد مردم بیشتری نسبت به جمعیت ۸۰میلیونی کشورمان نوروز را به رسمیت میشناسند.طبق آمار هابیش از ۱۸۷ میلیون نفر در ۱۱ کشور سرتا سر جهان نوروز را به عنوان جشن ملی خود برگزار میکنند.این کشور ها عبارتند از:ایران-تاجیکستان-آذربایجان-افغانستان-قزاقستان-قرقیزستان-آلبانی-ترکمنستان-ازبکستان-کوزوو-کردستان عراق و گرجستان.
مردم دیگر کشور ها که به صورت غیر رسمی نوروز را جشن میگیرند عبارتند از:مصر-فرانسه-ناحیه تاتار روسیه-آمریکا-انگلستان-کانادا-هلند-آلمان-لبنان-سوریه-چین-امارات وسوئد.
ترکمنستان:ترکمنستان که از کشورهای استقلال یافته ی شوروی سابق است بنابر ارتباط فرهنگی نزدیک با ایران هر ساله در روز های ۲۱-۲۲مارس تعطیلات رسمی را به جشن نوروز اختصاص داده است.ترکمنستانی ها همچون ایرانیان آمدن بهار را باطبخ انواع غذاهای ویژه محلی ،برپایی مجالس رقص و پایکوبی و همچنین ترتیب دادن مراسمات خاص خوش امد میگویند.
تاجیکستان:تاجیک ها از دیگر اقوامی هستند که نوروز را باشور و حرارتی خاص جشن میگیرند.اگرچه باید اشاره شود که جشن گرفتن نوروز قبل از استقلال این کشور ممنوع بوده است اما پس از سال ۱۹۹۱ این جشن در قالب ۴روز تعطیل رسمی در تاجیکستان برگزار شده است.پس از سال نو مرسوم است که با آویزان کردن پارچه قرمزی از سردر خانه آن را مزین کنند که برای آنها به منزله آمدن روزهایی خوش یمن و باشکوه است.
کشور عراق:عراق از دیگر کشورهایی استکه جشن نوروز در آن به باشکوه ترین وجه ممکن برگزار میشود.دولت عراق ۵روز را به عنوان تعطیلات رسمی عید اختصاص داده است.از رسوم ایزدی ها که بسیار جالی است این است که این قوم براین باورند اگر صبح سال نو به دشت بروند ودست وروی خود را با قطرات شبنم مسح کنند بیماری از آن ها دور شده وشفا میابند.از دیگر رسم هایی که بین ایران و ایزدی ها یکی است برپایی آیین سبزده بدر است.
جمهوری آذربایجان:میتوان گفت که آذربایجان پس از ایران به زیباترین شکل ممکن جشن میگیرند.جشن نوروز در این کشور ۴۴ روز قبل از ورود فصل بهار آغاز میشود و رسم است که در ساعات اول عید خوراکی های شیرین سرو شود به این دلیل که انها معتقدند بااین کار از آنها بدی ها دور میشود و سالی سرار از لذت تجربه خواهند کرد.
قرقیزستان:این کشور نوروز را از یک هفته قبل از آغاز فصل بهار جشن میگیرند.انها آمدن بهار را با پوشیدن لباس های نو و محلی و همچنین طبخ انواع غذا و شیرینی جشن میگیرند.
پاکستان:در پاکستان غالبا صفت عالم افروز را درمورد عید نوروز به کار میبرند و این حکایت از علاقه مندی مردم این کشور به نوروز دارد. بسیاری خانواده های پاکستانی مراسم نوروز را گرامی میدارند به طوری که برای یکدیگر کارت تبریک طلایی و الوان مزین به گل و بلبل که نشان از نو شدن است میفرستند.از آداب و رسوم عید نوروز در این کشور تهیه نمودن انواع شیرینی مثل:(لدو)(گلاب حامن)(رس ملائی)(کیک برفی)و(شکر پاره)(کریم رول)(سوهن حلوا)است.

این سایت در قبال این مطالب مسؤلیتی ندارد.

لینک منبع خبر

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.