متن سخنرانی محمد امین علی خانی مدرس دانشگاه و فعال سیاسی در نشست تخصصی نقش رسانه در توسعه کشور

متن سخنرانی محمد امین علی خانی مدرس دانشگاه و فعال سیاسی در نشست تخصصی نقش  رسانه در توسعه کشور

سبزوار نیوز/نشست تخصصی نقش رسانه در توسعه کشور در محل غرفه سبزوار نیوز و رادیو در محل نمایشگاه توانمندی های رسانه ای سبزوار با حضور محمد امین علی خانی مدرس دانشگاه و فعال سیاسی و دکتر سید ابوالفضل حسینی عضو انجمن اسلامی مدرسان این شهرستان برگزار شد.

متن کامل سخنرانی امین علی خانی به شرح ذیل است:

بسم الله الرحمن الرحیم

خرسندم که به یمن عنایات الهی و به برکت وجود نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و توجهات ویژه حضرت ولی عصر (عج) و همچنین جهد جهادی، ملت بزرگ ایران در یک مسیر پر تلاطم تاریخی امروزه توانسته در راستای تحصیل دموکراسی و تحقق آزادی به مرحله ای برسد که وجود رسانه های مختلف را برای ادامه حیات اجتماعی خود یک ضرورت مسلم پندارد .ابتدا سخن لازم می دانم تشکر ویژه ای داشته باشم از تمامی اصحاب فرهنگ و مسئولین فرهیخته شهرستان سبزوار که در برپایی چنین محفل نیکویی به جان کوشیدند. باری همان گونه که مستحضرید قانون اساسی ، نظام پارلمانی، احزاب سیاسی و مطبوعات آزاد و رسانه های مستقل ، ارکان 

اربعه ای هستند که ساختار یک نظام دموکراتیک چه در حوزه تئوریک و چه در عرصه پاراتیک قائم بر آن است که از میان چهار اصل ذکر شده آزادی مطبوعه و رشد و پویایی رسانه های مستقل را می توان پیشانی جامعه دموکرات و وجه تمایز آن با انواع حکومت های غیر مردمی اعم از پادشاهی، آریستوکراسی ، فاشیستی، میلیتاریستی و غیره دانست .

به زعم بنده مطبوعات تا زمانی که آزادی و استقلال خود راحفظ نماید و رسالت آیینه سانی و حقیقت محوری خود را در انعکاس شفاف رویدادها و تحلیل ها به خوبی ایفا کند و از کارکردهای صرفاً حزبی بپرهیزد میتواند به پدیده مبارکی مبدل شود که هم زاینده آزادی است و هم ضامن بقای آن ، چرا که هیچ امری در اجتماع نمی تواند به اندازه آگاهی بخشی جامع و کامل به رشد فکری جامعه کمک کند یقیناً جامعه آگاه جامعه ای آزاد نیز خواهد بود و با انعکاس انتقادهای سازنده توسط مطبوعات، آحاد جامعه طریقه صحیح همزیستی مسالمت آمیز را می آموزند و رفتار حاکمان نیز با ریتمی متناسب با آهنگ فرهنگی جامعه موزون میگردد. اگر ما از منظر دینی به آزادی مطبوعه و نقش رسانه ها نظر کنیم به نیکی در میابیم که آزادی مطبوعات میتواند مظهر تجلی فریضه مقدس امر به معروف و نهی از منکر در جامعه باشد. و تمامی افراد جامعه از هر نوع ایدئولوژی و مذهبی می توانند نظرات صواب خود را از این مجرا به جامعه منتقل کرده و با انتقادات مشفقانه خویش از افراط و تفریط های احتمالی جلوگیری به عمل آورند و راه میانه و قسط و عدالت را در امت دینی اشاعه دهد . ما با یک بررسی اجمالی تاریخ نه چندان بلند مطبوعات به نیکی در میابیم که علی رغم تلاش های مجدانه ای که در این عرصه انجام گرفته بیشتر مطبوعات تا به حال کار فرهنگی-سیاسی کرده اند تا ارتقا فرهنگ سیاسی. که متاسفانه امروزه شاهد این نقیصه و پیامد های مخرب ان در جامعه هستیم که ان شاالله به همت تمامی اصحاب مطبوعه و مسئولین فرهنگی کشور در جهت رفع موانع گام های بلند و اساسی برداشته شود و افقی روشن به منظور تشکیل جامعه ای خرد بنیاد و دانا محور ترسیم گردد. 

این سایت در قبال این مطالب مسؤلیتی ندارد.

لینک منبع خبر

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.