تعزیه روستای برغمد سال ۱۳۹۳

تعزیه روستای برغمد سال ۱۳۹۳

تعزیه روستای برغمد

تعزیه روستای برغمد هرساله در دهه اول محرم بع مدت ۱۰ شب برگزار می شود.

تعزیه

نمادی از مظلومیت و نمایشی از حوادث و اتفاقات کربلا و مصیبت های واردهبر امام حسین (ع) و خاندان اهل بیت ایشان می باشد.تعزیه در معنای لغوی به معنای یادبود درگذشتگان است و در عمل به گونه نمایشی منظم که در آن افرادی خوش صدا و خوش ذوق و کار بلد در مناسبت های خاص و مذهبی اقدام به خواندن و نمایش تعزیه می کنند.تعزیه در شهرها و روستاهای ایران در اصل در ماه محرم برگزار می شود.و هرچند در مناسبت های دیگر هم اجرا می شود.تعزیه خوانان و شبیه خوانان و همه مسئولین و مردمی که به شکل گیری این گونه مراسم کمک شایانی می کنند همه برای نشان دادن ارادت خاص خود به اهل بیت امام حسین (ع) و یاران ایشان می باشد.

 

تعزیه نامه

نسخه یا تعزیه نامه متنی که شبیه خوانان و تعزیه خوانان برای انجام دادن . و اجرا کردن تعزیه به آن نوشته احتیاج دارند و قبل از شروع تعزیه به دست تعزیه خوانان و شبیه خوانان می رسانند تا هر کس وظایف خود را به خوبی در تعزیه اجرایی کند. تعزیه نامه پیشینه زیادی دارد ، روایات و اتفاقات کربلا از گذشته های دور به دست ما رسیده ، یکی از شاعران قدیمی در باب تعزیه خوانی سنایی بود که در ابیات خود مرثیه ثرایی کرد.

شاعران دیگری همچون غیاث شیرازی ، حسن تونی سبزواری ، کاتبی ترشیزی ، لطف الله نیشابوری همگی از شاعرانی بودند که در ابات خود رشادت ها و دلاوری های امام حسین و یارانش را به صورت مرثیه سرایی در مقام امام حسین (ع) سروده اند. معروف ترین شاعری که زبانزد خاص و عام شد و بعد از او مرثیه سرایی در اوج قرار گرفت کسی نبود جز محتشم کاشانی که با ابیات کم نظیرنام خود را   جاودانه کرد.

تعزیه نامه را به چند دسته می توان تقسیم بندی کرد :

 

حماسه سرایی های یاران دلاور امام حسین (ع) که جانانه با دشمن خود جنگیدند. احادیثی که به نقل از امامان ما در مورد مصیبت های وارد بر خاندان اهل بیت آمده است. روایاتی معتبری که دست به دست از آن زمان به ما رسیده است.چگونگی به شهادت رسیدن امام حسین (ع) و یاران باوفایش.اتفاقات بعد از شهادت امام حسین (ع) و مصائبی که اهل بیت ایشان بعد از به اسارت گرفته شدنشان وارد شد.سخنرانی حضرت زینب در مقابل یزید.

 

تعزیه سال ۱۳۹۳ روستای برغمد

تعزیه در روستای برغمد همیشه مشتاقان زیادی داشه و دارد و از قدیم الایام جزو رسوم خاص این روستا بوده است و قدمت قدیمی دارد اما در سال۱۳۹۳ به شکل جدی آغاز به کار کرد طوری که از تمام روستای برغمد و روستاهای اطراف وسبزوار و تهران هم برای دیدن تعزیه برگزار شده در روستای برغمد حاضر می شوند تا از نزدیک نظاره گر باشند.

 

مسئولان برگزاری مراسم تعزیه خوانی در روستای برغمد

مسئول برگزاری مراسم تعزیه خوانی و شبیه خوانی در روستای برغمد جناب حاج علی برغمدی می باشند که تلاش زیادی در این چند سال اخیر در بهتر برگزار شدن مراسم در ماه محرم انجام داده اند در کنار ایشان سرکار خانوم زهرا برغمدی هم کمک بسیاری به حاج علی برغمدی در اجرایی شدن این مراسم کردند که از این دو عزیز بزرگوار صمیمانه سپاسگذاریم.

مراسم تعزیه خوانی در روستای برغمدسال ۱۳۹۳

در مراسم تعزیه خوانی روستای برغمد در سال ۱۳۹۳ برای راحتی تماشاچیان و افرادی که برای دیدن تعزیه آمده بودند صندلی فراهم شده بود تا این عزیزان به دور از خستگی به تماشای تعزیه بپردازند.

در میان مراسم هم از تماشاچیان و تعزیه خوانان پذیرایی شد و مردم خود روستا هم در پذیرایی سهیم شدند. مراسم در سال ۱۳۹۳ به علت سردی هوا و بارندگی به داخل مسجد صاحب الزمان در پایین روستای برغمد انتقال یافت.

 

تعزیه خوانان سال ۱۳۹۳ در روستای برغمد

جناب آقای قاسم مسکنی در نقش حضرت علی اکبر (ع) موافق خوان

جناب آقای مهدی شمس آبادی در نقش شمر مخالف خوان

هانیه شمس آبادی در نقش سکینه موافق خوان

جناب آقای نامجو جامه دار مخالف خوان

جناب آقای قاسم رزقی در نقش یزید مخالف خوان

جناب آقای محمدرضا وکیلی در نقش حضرت عباس موافق خوان

جناب آقای حامد فتحی در نقش امام حسین موافق خوان

جنب آقای محمد جلینی در نقش حر بن ریاحی موافق خوان

استاد حسن وکیلی در نقش حضرت زینب موافق خوان

 

نکته : در تمام تعزیه ها داستان ها و اتفاقات بیان شده بر اساس تعزیه های انجام شده در تعزیه محرم سال ۱۳۹۳ در روستای برغمد میباشد.

تعزیه قسمت دامادی حضرت علی اکبر (ع)

جناب آقای قاسم مسکنی در نقش حضرت علی اکبر (ع) در این قسمت قبل از اینکه حضرت علی اکبر (ع) وارد نبرد با دشمنان شود برای ایشان خطبه عقدی خوانده و حضرت را بر تخت دامادی نشاندند.

 

تعزیه قسمت وادع حضرت علی اکبر (ع) با ام لیلا

استاد حسن وکیلی در نقش ام لیلا بعد از مراسم دامادی حضرت علی اکبر (ع) ایشان را آماده نبرد کردند و حضرت علی اکبر (ع) هم کفن پوش با ام لیلا وداع جانسوزی داشتند حضرت علی اکبر (ع) اولین کسی بود که از امام حسین (ع) طلب جنگ کرد و سوار برمرکب خود وارد میدان شد که در میدان نبرد با بی رحمی به شهادت رسیدند.

 

تعزیه حضرت حر

جناب آقای محمد جلینی در نقش حربن ریاحی تعزیه خواندند که در این قسمت حضرت حر بعد از وارد شدن به میدان نبرد شروع به رجز خوانی کردند و از اشتباهات خود و انگیزه ای که برای نبرد دارند گفتند که بعد از نبرد های جانانه به شهادت رسیدند.

 

 

 

تعزیه حضرت عباس (ع)

جناب محمدرضا وکیلی در نقش حضرت عباس بودند ،در این قسمت درحالی حضرت عباس مشکی برپشت خود داشت وبرای اهل بیت وفرزندان می برد گرفتار لشکر یزید شد که در میانه راه او را با تیر زدند و و چون توان جنگیدن با حضرت عباس را نداشتند اسب او رابر زمین زدند و او رادوره کردند و به حضرت عباس حمله ورشدند و یکی ازدستانش راقطع کردند او مشک را بر دهان گرفت وبادست دیگر درحال جنگیدن بود که دست دیگرش راقطع کردند وحضرت رابه شهادت رساندند.

 

تعزیه امام حسین (ع) قسمت درویش

درویشی که عاشق اهل بیت بود و راهی سرزمین نجف شده بود برای زیارت امام علی (ع) که در میانه راه صدای کودکانی که العطش میکردند او را به کربلا آورد در نزدیکی کربلا در میان خیمه ها وقتی امام حسین (ع) را دید و شناخت بسیار گریه کرد و گفت که من عاشق شما هستم از کودکی ذکر حسین بر لبانم بوده و از امام درخواست کرد که در میدان جنگ حاضر شود درویش که بعد از دلاوری هایی که در نبرد با لشکریان یزید داشت به شهادت رسید.

 

 

تعزیه امام حسین (ع) قسمت وداع امام حسین (ع) با حضرت زینب

جناب آقای حامد فتحی در نقش امام حسین (ع) تعزیه خواندند که در این قسمت امام قبل از اینکه وارد میدان نبرد شود وداع جانسوزی با حضرت زینب داشت و از حضرت زینب مرکب وسلاح خود را گرفت در حالی که حضرت زینب گریه کنان در حال جدایی بود ولی میدانست که عاقبت خوبی در انتظار سالار شهیدان می باشد ، امام هم کفن پوشید تاآماده شهادت شود.

>> …ادامه مطالب هفته های آینده <<

 

 

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.