اشتغال و تولید؛ زمینه ساز اقتصاد پایدار درروستاهای خراسان‌رضوی

اشتغال و تولید؛ زمینه ساز اقتصاد پایدار درروستاهای خراسان‌رضوی

سبزوارنیوز/تشویق کارآفرینان و ایجاد اشتغال در روستاها می‌تواند از روند بی‌رویه مهاجرت روستاییان به شهر جلوگیری کند.

به گزارش سبزوار نیوز، تشویق کارآفرینان و ایجاد اشتغال در روستاها می‌تواند از روند بی‌رویه مهاجرت روستاییان به شهر جلوگیری کند. در همین راستا همایش ملی «بررسی راهکارهای مدیریت توسعه کارآفرینی روستایی در ایران» به میزبانی دانشگاه حکیم سبزواری و با مشارکت استانداری خراسان رضوی در راستای شناخت مدیریت کار آفرینی در روستا برگزار می‌شود. در این همایش قرار است کارشناسان و متخصصان حوزه‌های اقتصادی و سیاسی گرد هم می‌آیند و ایده‌ها و نظرهای خود را به اشتراک بگذارند.

**بررسی ایده های کار آفرینی روستایی
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری در این خصوص گفت: بررسی ایده‌های کار آفرینی روستایی از مهم‌ترین ضرورت های جذب سرمایه‌گذار برای توسعه اشتغال پایدار در روستاها است.
«جواد حدادنیا» با تاکید به اینکه کارآفرینی ارتباط نزدیکی با خلاقیت دارد، گفت: کارآفرینی باید با کمک به توسعه خلاقیت و استفاده بهینه از منابع به‌طور همزمان انجام شود.
 وی ادامه داد: با وجود اینکه توانمندی‌های لازم برای اشتغال در روستاها موجود است، اما بخش مهمی از ظرفیت‌های شغلی شکل سنتی خود را حفظ کرده است، در حالی که دنیا به سمتی حرکت می‌کند که با استفاده از خلاقیت، شغل‌های جدید در راستای توسعه پایدار روستا ایجاد شود.
حدادنیا با بیان اینکه در بسیاری مناطق روستایی ایران بخش بزرگی از فعالیت‌ها به شکل سنتی، کم‌بازده و با بهره‌وری پایین انجام می‌شود، اظهارکرد: این موضوع باعث شده تعداد کمی از افراد به انجام فعالیت‌های روستایی مشغول باشند.
وی ادامه داد: استفاده بهینه از منابع فرصت‌هایی را در اختیار افراد قرار می‌دهد و به نوعی ارتباط نزدیکی با اقتصاد دانش‌بنیان دارد تا اقتصاد را از این طریق به روز کند.
حدادنیا  با بیان اینکه نقش دولت برای توسعه این حوزه به‌عنوان حامی و پشتیبان انکارناپذیر است، عنوان کرد: در حاشیه برگزاری این همایش ملی سه برنامه همزمان شامل برگزاری همایش علمی مدیریت توسعه کارآفرینی، همایش کارآفرینی و خودکفایی دهیاری‌ها در قالب کارگاه‌های آموزش به ۲۰۰ نفر از دهیاران منتخب و برپایی نمایشگاه توانمندی‌های روستایی برگزار می شود.

**بررسی راهکارهای توسعه روستایی
دبیر اجرایی همایش ملی «بررسی راهکارهای مدیریت توسعه کارآفرینی روستایی در ایران» نیز گفت: این همایش در بعد ملی برگزار می‌شود و تمام مناطق روستایی کشور را در برمی‌گیرد. «محمد جواد صفایی» افزود: هدف از برگزاری این همایش، بررسی راهکارهای توسعه روستایی است تا بر همین اساس با تدوین یک برنامه مناسب بتوان توسعه روستایی را مدیریت کرد.وی با بیان اینکه امروز بخش عمده‌ای از برنامه‌های اقتصاد مقاومتی به دلایل متعدد توسعه اشتغال است، اظهار کرد: جمعیت دانشگاهی و جویای کار در کشور در حال افزایش است و از طرفی ظرفیت پایین مناطق روستایی مهاجرت به شهر را گسترش داده است.
صفایی با بیان اینکه توسعه کارآفرینی به معنی توسعه ظرفیت‌های شغلی است، ادامه داد: توسعه پایدار روستایی راهکاری مطلوب است که از سوی کارشناسان پیشنهاد می‌شود و یکی از ابعاد توسعه پایدار روستایی توسعه اقتصادی است که به شکل جدی نیاز به بهبود ظرفیت‌های کارآفرینی روستایی دارد.

**توسعه اشتغال؛ اولویت‌ دولت  
معاون استاندار خراسان رضوی و فرماندار ویژه سبزوار نیز گفت: دولت بر توسعه اشتغال روستاییان توجه ویژه ای دارد و بر همین اساس ستاد اقتصاد مقاومتی، کارگروه اشتغال و کارگروه بانک ها موظف به اختصاص تسهیلات و بستر سازی لازم برای رونق اشتغال در روستاها هستند.
«احمد برادران» با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین فرصت های اشتغال زایی در روستاها موضوع توجه به بخش کشاورزی است، افزود: با پیگیری‌های انجام گرفته در سال گذشته ۶۵ پرونده بخشودگی جرائم در بخش کشاورزی در شهرستان به مبلغ ۲۰ میلیارد ریال از سوی بانک کشاورزی مورد بررسی قرار گرفت که کمک بزرگی به فعالان این عرصه محسوب می‌شود.
فرماندار ویژه سبزوار اضافه کرد: براساس مصوبه کارگروه اقتصاد مقاومتی شهرستان پرداخت تسهیلات تا سقف ۳ میلیارد ریال از سوی بانک‌های عامل در سبزوار در راستای رونق اشتغال در روستاها و شهرها انجام می‌شود.
وی گفت: همچنین تسهیلات ویژه‌ای تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال برای پرداخت به افراد نیازمند با ۲۵ اولویت در نظر گرفته شد که از مهم‌ترین آنها کمک به اشتغال و ساخت مسکن روستایی، کمک به پرداخت بدهی و معوقات بانکی روستاییان است.
برادران با بیان اینکه در سال گذشته در مجموع ۱۱۰ میلیارد ریال تسهیلات برای اجرای ۳۶۰ طرح اشتغال‌زایی در این شهرستان پرداخت شد عنوان‌کرد: با پرداخت این تسهیلات زمینه ایجاد اشتغال برای هزار و ۱۰۰ نفر در روستاها و شهر فراهم شد.
وی افزود: یکی از زمینه‌های ایجاد اشتغال در روستاهای این شهرستان توسعه صنایع تبدیلی، فرآوری و بسته بندی بر اساس ظرفیت‌های منطقه است که امیدواریم با جذب اعتبارات در آینده محقق شود.
این مسئول  ادامه داد: توسعه صنایع بسته بندی، خوراک دام، پرورش آبزیان و  پرورش طیور از صنایعی است که روستاییان می توانند با دریافت تسهیلات، ایجاد شرکت تعاونی و سرمایه گذاری و تبدیل این فرصت های بالقوه به بالفعل زمینه اشتغال مناسب را فراهم کنند.
برادران توسعه گردشگری را از مهمترین فرصت‌های اشتغال آفرینی در روستاها دانست و افزود: راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی از مهم‌ترین موضوعاتی است که در زمینه توسعه اشتغال روستاییان مورد توجه واقع شده است.
برادران ادامه داد: دولت نیز برای کمک به اشتغال در روستاها تسهیلاتی با کارمزد ۴ درصد به شرکت های تعاونی پرداخت می‌کند که می توان با ایجاد صنایع تبدیلی و صنعتی زمینه اشتغال مناسب در این مناطق را فراهم کرد.
وی با بیان اینکه طرح‌های اشتغال روستایی سبب ایجاد کارآفرینی، توسعه و افزایش تولید در نواحی روستایی می‌شود، گفت: در همین راستا ۳ سازمان مردم نهاد(سمن) روستایی با رویکرد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در سطح این شهرستان تشکیل شد که عملکرد موفقی را در زمینه ایجاد اشتغال در شهرستان دارند.

**اختصاص ۳۵ درصد از مالیات ارزش‌افزوده به توسعه روستاها
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: ۳۵ درصد از مالیات ارزش افزوده کشور در چارچوب برنامه ششم توسعه برای توسعه خدمات و اشتغال روستاییان اختصاص یافت.
«رمضانعلی سبحانی‌فر» اظهار کرد: در‌آمد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده ۵۰۰ هزار میلیارد ریال است که ۱۲ درصد از آن برای توسعه کلانشهرها و بقیه به شهرستان های کشور اختصاص یافت.
وی افزود: همچنین در برنامه ششم توسعه مصوب شد به محصولات کشاورزی مالیات ارزش افزوده تعلق نگیرد تا کشاورزان با آرامش خاطر بیشتری به کار و تلاش بپردازند. وی توجه ویژه مجلس شورای اسلامی و دولت برای ارائه خدمات به روستاها را یاد آورشد و اظهار کرد: با طرح دولت و مجوز مجلس شورای اسلامی امسال ۲ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای توسعه آب‌رسانی به روستاها اختصاص یافت که در همین راستا طرح های آبرسانی روستایی در کشور سرعت گرفته است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی عنوان‌کرد: از مهمترین اقدامات دولت، توسعه صادرات محصولات کشاورزی است که براساس برنامه ریزی‌ها در تمام قراردادها و تفاهمنامه های همکاری بین ایران و سایر کشور ها، این موضوع مورد توجه است. سبحانی‌فر افزود: از مهمترین اقدامات دولت یازدهم احیای طرح خرید تضمینی گندم و افزایش ۳۵ درصدی خرید محصولات کشاورزی است و در سال گذشته با اجرای طرح خرید تضمینی ۱۴۰ هزار میلیارد ریال هزینه شد.  وی عنوان‌کرد: سیاست‌های درست دولت یازدهم موجب شده تا وضعیت مهاجرت از روستاها به شهر معکوس شود و روستاییان ساکن در شهرها برای بازگشت به روستاها علاقه بیشتری داشته باشند.
سبحانی فر  گفت: روستایی باید در کنار کار کشاورزی، به کار دیگری نیز اشتغال داشته باشد که ایجاد صنایع تبدیلی با سرمایه‌گذاری کشاورزان بهترین نوع اشتغال در این مناطق است.

این سایت در قبال این مطالب مسؤلیتی ندارد.

لینک منبع خبر

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.