بهره برداری از تنها گلخانه کشت”آلو ورا” در روستای اسماعیل آباد جوین

بهره برداری از تنها گلخانه کشت”آلو ورا” در روستای اسماعیل آباد جوین

با حضور جمعی از مسئولان جوین، بهره برداری از تنها گلخانه پرورش آلوئه ورا در این شهرستان، در روستای اسماعیل آباد،جوین اغاز شد
یک فعال اقتصاد مقاومتی که از خانواده معظم شهداست با کشت گیاه آلوئه ورا در گلخانه ای به مساحت ۳۰۰۰ متر مربع، دست به فعالیت اقتصادی زده است
مسئول بسیج سازندگی سپاه جوین در این مراسم اظهار داشت: از اوایل دهه ۹۰ که مقام معظم رهبری موضع اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند، سپاه و بسیج ، در این زمینه پیشگام بوده اند.
شایسته افزود: پروژه پرورش آلوئه ورا در شهرستان جوین به عنوان یک طرح ملی شناخته شده به طوری که در مناطق شرقی کشور، تنها در شهرستان های قائن و جوین این محصول کشت می شود.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی فقط در شعار خلاصه نمی شود و اقدام و عمل هم مورد نیاز است، گفت: آلوئه ورا یکی از گیاهان دارویی است که در صنایع بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد و درحال حاضر برای اولین بار در شهرستان جوین توسط بسیجی جوینی، علی کاظمی خواه که از خانواده معظم شهدا نیز هستند، کشت شده است.

علی کاظمی خواه، اولین تولید کننده گیاه دارویی آلوئه ورا در جوین در ادامه به خبر نگار نسیم جوین  اظهار داشت: آلوئه ورا گیاهی است که عمر ۲۰ ساله دارد و مزیت دیگر این گیاه، نیاز کم آن به آبیاری است که با توجه به کم آبی کشور، برای کشت در ایران مناسب است.

%d8%a8%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%b4%d8%aa-%d8%a7%d9%84%d9%88-%d9%88%d8%b1%d8%a7-%d8%af%d8%b1-%d8%ac%d9%88%db%8c%d9%86

وی افزود: این گیاه همچنین نسبت به آفات مقاوم بوده و گرمای ۵۰ درجه سانتیگراد و سرمای یک درجه زیرصفر را تحمل می کند.

این تولید کننده جوینی تصریح کرد: کشت گیاه آلوئه ورا را از سال گذشته و در گلخانه ای به مساحت ۳۰۰۰ متر مربع آغاز کردم.

کاظمی خواه بیان داشت: سال گذشته برای خرید ۸ هزار بوته آلوئه ورا، نزدیک به ۷۰ میلیون تومان هزینه کردم که ۲۰ میلیون تومان آن، تسهیلاتی بود که بسیج سازندگی شهرستان در اختیار من قرارداد.

وی یادآورشد: ما در این گلخانه بوته مادری را کشت کردیم که قیمت هر بوته آن ۸ هزار تومان است.

این فعال اقتصاد مقاومتی افزود: پیش بینی می کنم از مجموع این ۸ هزار بوته، ۳۰ تن محصول آلو ورا برداشت نماییم

وی گفت: هر بوته در طول سال، در دو مرحله برداشت بین ۱۵ تا ۲۰ کیلو ژله تولید می کند که در حال حاضر قیمت فروش این ژله به کارخانجات ۸۵۰ تومان و به عطاری ها ۲۵۰۰ تومان است.

کاظمی خواه ادامه داد: آلوئه ورا یکی از گیاهان دارویی است که در صنایع آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیردو همچنین به صورت آب میوه، شربت و کمپوت مصرف می شود و کاربرد آن نیز در درمان برخی از بیماری ها مثل کمردرد موثر است.

این تولید کننده جوینی بیان داشت: این گیاه برای تولید ۷۰ نوع دارو مورد استفاده قرار می گیرد.

وی گفت: بعد از کشت بوته های گیاه آلوئه ورا ، اولین برداشت محصول یک سال زمان می برد و پس از آن هر ۶ ماه یک بار می توان محصول این گیاه که همان برگ های حاوی ژل است را برداشت کرد.

کاظمی خواه افزود: گیاه آلوئه ورا بیشتر در مناطق جنوبی کشور کشت می شود و کشت این گیاه در مناطق دیگر باید به صورت گلخانه ای انجام شود.
این تولید کننده جوینی اذعان داشت: در حال حاضر مهم ترین دغدغه ما در بخش فروش این محصول است، چرا که صادرات آلوئه ورا به سایر شهرستان ها هم هزینه بر است و هم از کیفیت محصول می کاهد.

وی ادامه داد: یکی از مهم ترین نیاز های ما در این بخش، ایجاد صنایع تبدیلی وابسته به این محصول است که امیدواریم مسئولین در این خصوص اقدام کنند.

کاظمی خواه یادآورشد: تامین برق مجموعه نیز برای ما هزینه بر است در حال حاضر، از برق خانگی در این مکان انرژی تامین کرده و هر سه ماه، ۳ ملیون و ۵۰۰ هزار تومان در این بخش هزینه می کنیم.

وی در پایان گفت: ایجاد شبکه برق فشار قوی در این منطقه نزدیک به ۳۰ میلیون تومان هزینه دارد که از توان ما خارج است، لذا از مسئولین مربوطه می خواهیم به این مشکل ما رسیدگی کنند.

این سایت در قبال این مطالب مسؤلیتی ندارد.

لینک منبع خبر

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.