
مجموعه گزارش هایی میدانی از مجموعه کشت و صنعت جوین و از جمله مجتمع بزرگ تولید اسید سیتریک در خاورمیانه ، در ۲۰ قسمت در حال تهیه است .
اکنون قسمت اول و مقدمه این سلسله گزارش را به همراه تصاویری از مجنمع اسید سیتریک جوین در جهت اشنایی با بخش کوچکی از اقدامات جهادی تلاش گران عرصه جهاد و اقتصاد مقاومتی تقدیم علاقه مندان می کنیم .تا به حول قوه الهی پس از تکمیل بیست قسمت این سلسله گزارش ها در ویزه نامه روزنامه خراسان های رضوی و شمالی و جنوبی در تیراژ ۱۰ هزار منتشر شود .
قسمت اول:
کارخانه هم، کارخانه های قدیم . دودی به هوا می رفت و سرو صدایی داشت و …اری هیچ خبری و حتی صدایی از به راه افتادن بزرگترین پروژه اسید سیتریک خاورمیانه در این شهر به گوش نمی رسد !
همه جا صحبت از قدیمی شدن ماشین الات این پروژه بزرگ و به صرفه نبودن تکمیل پروزه و نیز مقروض بودن میلیاردی پروژه و ووو به گوش می رسد . مقرون به صرفه نبودن تولید محصول اسید سیتریک به دلیل واردات نوع چینی آن و …هم غمی دیگر بر غم های دارندگان سهام این شرکت بزرگ کشاورزی و تولیدی در کشور!
باری ، چشم به راه استارت خوردن بزرگترین کارخانه تولید اسید سیتریک خاورمیانه در دشت جوین هستیم . تا دود سیاه آن به هوا بلند شده و پودر سفید اسید سیتریک را تولید کند . آیا چنین روزی می رسد؟
ایا می شود روزی فرا رسد که این دشت حاصلخیز جوین شاهد چرخش نوار نقاله های کارخانه ای باشد که حتی کشور همسایه ترکیه آرزوی داشتن آن را دارد؟
حرف و حدیث هایی مایوس کننده از گوشه و کنار دشت سبز جوین ، غیار غم را بر سینه پر از آرزوی ما می نشاند! و می گوییم ای کاش سهامی از این شرکت نمی خریدیم! و ای کاش و ای کاش
گوشی تلفنم نهیبی زد و همه این ایه های یاس را تبدیل به امید کرد و شادابی و عشق به تولید طلایی در این دشت در دلم به غلغله در امد .
اولین نشست خبری با حضور اصحاب رسانه دشت جوین، محتوای اولین دعوتنامه ای بود از روابط عمومی کشت و صنعت جوین که در لوح گوشیم نقش بست. عقربه های ساعت روی ۱۲ ظهر بود با یک آزانس مسافری شهری در نقاب هماهنگ کردم و با سایر دوستان رسانه ای ام خانم خسروشیری و اقای هادی اسماعیل ابادی به سمت کشت و صنعت جوین راه افتادیم
در ورودی کشت و صنعت جوین خطی منظم از صف تراکتور هایی با یدک کش های حامل چغندر قند ، منتظر تخلیه بار کشاورزی و در ادامه صف دیگری از کامیون های یدک کش و تریلر های بزرگ حمل چغندر. شاید چند کیلومتری تا انتهای صف باشد ! یک لحظه فکر کردم وارد بندری شده ام .
اولین سوال در ذهنم شکل گرفت. و آن هم از دغدغه کشاورزان و مشکل همیشگی مطالبات پیمانکاران چغندر قند که محتوای غالب گزارش های خبری رسانه ها در هر سال زراعی است
و سوالاتی از میزان تولید شکر از چغندر این کار خانه و ایا سوددهی هم دارد یا خیر و سوالاتی از این دست .
قبل از رسیدن به اولین جلسه خبری کشت و صنعت باید مروری بر تاریخچه کشت و صنعت می کردم تا سوالاتم زیاد بی راه نباشد و مخاطب را نرنجاند. در بروشور های معرفی کشت و صنعت جوین این عناوین نظرم را جلب کرد:
صنعت برگزیده سبز خراسان رضوی در سال ۹۳ و بزرگترین کارخانه قند چغندری کشور
صعت برگزیده سبز کشور در سالهای ۱۳۸۱و ۱۳۸۳
واحد نمونه صنعتی سال ۱۳۸۴ کشور واحدنمونه کشور ازطرف وزارت بهداشت در سال ۱۳۸۵
دارای نشان طلایی تحقیق و توسعه و گوی بلورین R&D
واحد نمونه کیفیت محصول و موازین استاندارد استان در سال ۱۳۸۶
شرکت نمونه سال ۱۳۸۲ در امر حفاظت از محیط زیست در میان کارخانجات قند استان
دارای گواهینامهی مدیریت کیفیتISO 9001 Version 2000
گواهینامهی زیست محیطیISO 14001 Version 1996
از شرکت لویدز انگلستان
و آخرین مطلب در بروشور ها و جذابترین انها در آرشیو رسانه ها این بود :
شاخصترین کارخانه اسیدسیتریک خاورمیانه در جوین به بهرهبرداری می رسد !
جلسه خبری راس ساعت ۱ بعد از ظهر شروع شد
مدیر روابط عمومی کشت و صنعت جوین خواست خبرنگاران را سور پرایز کند، و یا نه ذهن آنها را از گذشته های کشت و صنعت جوین و خبر های کذب برخی از جریان های قدرت طلب در منطقه در مورد این کشت و صنعت به کلی صاف کند و تیر خلاص را بزند.
و در شروع صحبت و خیر مقدم خود گفت: با برنامه ریزی هایی که صورت گرفته است در سال زراعی جاری و با ترویج کشت پاییزه چغندر قند در خراسان شمالی و دشت گرگان و غیره می خواهیم گردش کار تولیدی کارخانه قند جوین را به هفت ماه در سال بر سانیم و این یعنی یک رکورد بی سابقه در کشور !
و اولین سوال خبرنگار خراسان شکل گرفت: مگر میشود کارخانه بیش از نیمی از سال نولید کند؟
کارخانه ای که در سابقه تولید بیش از ۳۵ ساله خود تا مرز ۳ ماه تولید را تجربه کرده و به ثبت رسانده است . این یعنی یک کار خارق العاده!
سپهری افزود: بلی برنامه ریزی ها اینطور ی است . و اشاره به صف تحویل چغندر قند از کامیون ها و تریلر های غرب کشور .
و ما باورمان شد و…ادامه دارد ..
مقدمه قسمت دوم :
تیم اصحاب رسانه وارد کارخانه اسید سیتریک میشوند ساعت ۴ بعد از ظهر است ..
اولین سوالی که در ذهن دارم تا از مدیر تولید این کارخانه سوال کنم زمان استارت کارخانه است!
پس از تماشای چشم نواز ورودی بزرگترین کارخانه اسید سیتریک خاورمیانه ، وارد وروی … بخش … می شویم
خدایا ! چه می بینم ؟ دانه های بلوری و سفید اسید سیتریک ! غرق در تماشای تولید محصول اسید سیتریک هستم و تعجب از اینکه مگر کارخانه استارت خورده است؟
تا اینکه مدیر روابط عمومی کشت و صنعت با انگشت اشاره خود به سوی یک راننده دستگاه دامپری که گویا بار اسید سیتریک دارد اشاره می کند و می گوید: بچه ها این اقا مدیر تولید است!
یک دفعه ای ذهنم رفت به سمت حال و هوای زمان جبهه های دوران دفاع مقدس . و یکسان بودن فرمانده و بسیجی و همه با هم بودن و در کنار هم بودن و ..
و پاسخ همه سوالاتم را گرفتم . و نفرین کنان به همه کسانی که البته اقلیت بسیار محدودی در این دشت جوین که با اهداف منفعت طلبانه و با اغراض سیاسی بر علیه این مجتمع بزرگ تولیدی سم پاشی می کنند. به سمت ازمایشگاه رفتیم تا چگونگی تولید و میزان تولید و سایر ویژگی های منحصر به فرد این کارخانه را در گزارش خود ترسیم کنیم .
تا پاسخی طلایی برای سهام داران و همشهریان و همه بسیجیان داشته باشیم از یک اقدام جهادی در یک گوشه ای از کشور اسلامی.
مهندس علی بیسجردی با ذکر مقدمه ای از مراحل تاریخی این کارخانه بزرگ می گوید: …
این سایت در قبال این مطالب مسؤلیتی ندارد.